keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Arkitottelevaisuus 6.kerta

Tänään vaihdoimme harjoittelupaikkaa nurmikolta kovaan asvalttiin. Laku otti sen ihan hyvin, mutta treenejä vaikeutti tihkusade joka oli ollut meneillään koko päivän (lukuunottamatta sitä raekuuroa, juuri kun olin pyöräilemässä kauppaan..auts). Tänään aloitimme vieressä istumisella ja Laku on kyllä hyvin sisäistänyt (ehkä liiankin hyvin) sen ISTU VIEREEN käskyn, koska se toimii lähes satavarmasti. Kuitenkin siinä paikalla pysyminen on hieman hankalaa. Tehtiin aluksi ohituksia pujotellen mikä meni Lakulta tosi hyvin. Hienosti Laku skarppasi vaikka mulla taas ei ollut ihan mieltä tämänpäivän treeneihin.. tokihan nyt yritin ja olin iloinen ja kehuin kovasti ym. :) Sitten harjoiteltiin paikalla istumista. Laku tuli viereeni istumaan kun sanoin ISTU VIEREEN ja sanoin PAIKKA ja menin seisomaan Lakun eteen, hetken kuluttua palasin Lakun viereen ja annoin sille namin ja kehuin. Ne meni ihan hyvin kaikki paikallaanoloharjoitukset. Laku vaan on niin kauheesti tyttöhajujen perään että Lakun pitää ihan henkihieverissä kiskoa hihnaa kun sellainen sulotuoksu osuu kohdalle. Silloin on kyllä vaikea saada minkäänlaista kontaktia Lakuun. Esimerkiksi kun teimme ympyrässä istumiskisaa (kuljettiin ympyrää ja ohjaaja huutelee välillä ISTU) niin aina kun ohitimme yhden kohdan niin jarrut lyötiin het ja paikka nuuskittiin perinpohjin ja sitten tietysti piti merkkailla sinne ja tänne. Istumakisassa tiputtiin neljäntenä (meitä oli kahdeksan). Sen jälkeen mentiin taas marssia ohjaajan käskyjen mukaan, nyt koiran piti kävellä koko ajan jalan vieressä ja käännyttiin ja välillä hölkättiin ja tehtiin uukkareita. Se meni ihan hyvin myös. Tehtiin yhdessä ja erikseen kävely koira sivulla ja puolessa välissä sanotaan ISTU ja otetaan askel eteen ja palataan takaisin ja palkataan ja jatketaan matkaa. Ohjaaja kehui että Laku osaa sen jo hyvin ikäänsä nähden :). Vielä tehtiin luoksetuloharjoituksia ja tälläkertaa Laku todellakin kiinnostui minusta ja nameista. Tein yllättävän mutkan juoksiessani ja se taisi herättää Lakun mielenkiinnon ja poika porhalsi luokseni jalat sauhuten :D. Takaisin kotiin päästyämme otettiin vielä palloleikkejä ja harjoiteltiin seuraamista. Laku oli ilman hihnaa ja seuraaminen onnistui todella hyvin. Samoin myös seuraamisesta maahan, istumaan ja paikka (eli seisomaan jääminen) onnistuivat tosi hyvin. Paikalla olo ja tänne kutsu menivät hienosti.. oikeastaan kaikki onnistui mitä harjoiteltiin, mutta se on vaan se joukkotapahtuma mikä saa Lakun levottomaksi "-Muttakun sielä on niitä tyttöjä" kuuluisi Lakun lausahdus ;).

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Meillä on vähän samaa vikaa, että kotona kaikki sujuu tosi hienosti, mutta kun on muita koiria niin vaikeampaa :D Mutta tietysti siinä on niin paljon kaikkea mielenkiintoista koiralle, ettei koko ajan malttaisi keskittyä (: Noita liikkeestä jäämisiä ei olla vielä harjoiteltu, kun välillä tuntuu että istu tai maahankin on ihan sama kumpi sanotaan ja silti tarjoaa esim istumista :D Mutta treeniätreeniä !

M.A kirjoitti...

Kun Laku oppi istumaan niin vaihdoin sitten sen ruokakupin antamisen siihen MAAHAN-käskyyn (jonka opetin sille silloin ihan vahingossa ;)) Kannattaa kokeilla, silloinhann se oppii helposti kun se kokeilee kaikkea mahdollista että saisi sen ruokakupin :). Nyt olen vaihtanut istualtaan odottamiseen että saa sen ruokakupin. Meillä taas on niin että Laku tarjoaa ensin sitä maahan komentoa :). Näinhän se on, toiset koirat ja uudet hajut laittaa pään pyörälle, mutta treeniä treeniä vaan :)