torstai 8. lokakuuta 2009

Tottelevaisuus 1. kerta

Nyt alkoi tottisopettelut. Mukana oli 7 koirakkoa ja aloiteltiin märällä peltokentällä :( mikä ei sopinut Lakulle, eikä mullekaan kun vettä meni kenkiin.. Lisäksi Lakulla oli paljon haisteltavaa ja nenä kävi koko ajan kentällä, mutta onneksi sain Lakusta irti vielä pienet kontaktin rippeet :). Harjoiteltin vierellä istumista ja seuraamista ja tehttiin ohituksia, maahan menoa ja ohjaajan ohjeiden mukaan kävelyä. Sitä en kyllä käsitä että miksei ihmiset mene arkitottikseen tai johonkin muuhun ensin harjoittelemaan kun selvästikin tottis tarkoittaa kunnon tottista ja minun mielestäni hieman kehittyneimmille tottistelijoille! Kaikki aika menee sitten niiden toisten opettamiseen kuinka koiran saa seuraamaan :/ voi hyvänen aika!!! Anteeksi tämä turhautumisen puuskahdus, mutta ne jotka on tämän kokenut, ymmärtävät varmasti. Vaihdan seuraavaksi kerraksi ryhmää kun edellinen aikataulu ei minulle enää sopinut, joten katsotaan nyt sitten millaisia koirankouluttajia sielä ryhmässä on. Muuten on kyllä tosi kiva harrastaa Lakun kanssa :).

4 kommenttia:

Enni kirjoitti...

On pakko tulla sanomaan, että olet kyllä oikeassa! Tokoliikkeitä oli vähän vaikea harjoitella, kun joillakin oli vielä peruskäskytkin hakusessa. Saattoi johtua uudesta paikasta ja ryhmästä, mutta olisi kiva jos pystyisi keskittymään niihin liikkeisiin. ;---)) Kun on ne möllitokotkin tulossa .

M.A kirjoitti...

Kappas!! Olin ihan yllättynyt että seurailet blogiani :). Ne jotka on samassa ryhmässä tottiksessa kanssani ja seuraa tätä blogia, niin älkää nyt pahoittako mieltänne :/. Täytyi vain todeta tälläinenkin asia.
Lueskelin hieman sun blogia ja oliko jopa näin että tottiksen lopuksi on kisarata ja tuomari tulee arvostelemaan? Tulen sitten seuraavaksi teidän ryhmään "ärisemään" ;).

M.A kirjoitti...

Niin ja lisäyksenä, meitä oli kaksi vanhaa tottistelijaa koko kurssilla ja muut eivät ilmeiseswti olleet käyneet minkäänlaisilla kursseilla..

Enni kirjoitti...

Jooh, siis Marja-Liisa ainakin jotain sanoi että ei tiedä vielä ketä on tuomariksi tulossa, mutta joku ilmeisesti tulee. ;) Meidän ryhmässä oli taas pari tyyppiä arkitottis-kurssilta ja loput olivatkin ihan uusia tyyppejä. Jotkut olivat käyneet aikaisemminkin joillain kursseilla, toiset taas eivät.