lauantai 31. lokakuuta 2009

Tottelevaisuus 3, kerta ym. juttua

Toiselle tottelevaisuuskerralle en päässyt, koska olin kotona käymässä Pohjanmaalla, mutta 3 tottiskerralle päästiin. Nyt oli ryhmäjako muuttunut ja kurssilla on vain jonkunlaisen tottispohjan omaavat koirakot. Kurssikerralla harjoittelimme seuraamista, ohituksia, käännöksiä ja sitten teimme muutamia liikkeestä jättöjä. esim. seisomaan tai maahan. Sitä en tiennyt ollenkaan että kun sanon Lakulle liikkeestä PAIKKA, Laku seisahtuu paikoilleen ja kävelen Lakun eteen ja taas sivulle niin pitää koiran vielä istua ennen kuin lähtee liikkeelle.. ainakin niin tehdään maahan käskyn jälkeen ennen kuin lähdetään liikkeelle...hmm.. ymmärsinköhän oikein. no, meillä kuitenkin harjoitukset meni mielestäni todella hyvin, vaikka tälläkertaa irtiollessaan Laku lähti tervehtimään muita kanssatokoilijoita 2X :D voi pientä kun oli niin innoissaan, mutta sitten suorituksessa ei ollut ongelmaa vaan Laku seurasi mua ja teki liikkeet oikein. Hienosti ollaan edistytty tokossa. Ja kuulemma on tulossa möllitoko ensivuoden alussa, johon toivottavasti Lakun kanssa päästään osallistumaan. 4 tokoilukerta jäi myös menemättä koska olin kipeänä sängynpohjalla, harmi!! joten seuraava kerta onkin sitten 5. kerta. Odotan innolla että sisähallitilat löytyvät, että me Lakun kanssa päästään harjoittelemaan talvellakin kaikkia kivoja juttuja, kuten ehkä näyttelykäyttäytymistä ja rallytokoa! :) ________________________________________________________ Muutamia viikkoja sitten havaitsin Lakun kiinnittävän tosi paljon huomiota kerrostalossa kuuluviin ääniin. Nyt se on vain voimistunut ja aina kun hissi älähtää Laku murahtaa ja aina kun posti kolahtaa Laku haukkuu ja juoksee ovelle. Tämä on voimistunut koko ajan ja joskus tuntuu että se alkaa olla vainoharhainen noiden äänien kanssa. En oikein tiedä kuinka hoitaa tätä tilannetta. Myöskin olen saanut työpaikan ja olen töissä viikolla 6-8 h/pvä. Tästä en ole nähnyt mitää negatiivista vaikutusta Lakussa ja näyttää siltä että se pärjää kotona hienosti, mikä on suuri helpotus. No, ensiviikonloppuna isäinpäivänä mennään kokeilemaan sitten epäviralliseen pentunäyttelyyn Turkuun, miltä tuntuu mennä sisähallissa muiden koirien joukossa. Laku on ainut Heeleri joka on ilmoitettu, mutta kiinnostaa tietää mitä tuomari on Lakusta mieltä.

4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Onko Lakulla ollut jo mörkökausi?
Kun meillä on alkanut nyt se, hakkuu ihan kaikelle pienellekkin räsähdykselle mille se ei ole ennen haukkunut tai murissut.

M.A kirjoitti...

niin, oon kyllä havainnut tossa iltasin lenkkeillessä että Lakun pitää vähän tuhista ja murista joillekin jutuille. Se aina pysähtyy ja tutkailee tilanteen kun näkee pimeällä jonkun pyöräilijän, lenkkeilijän ym. menemässä. Täälä kämpällä se väliin murajaa jollekin kerrostalon hissin tai naapurin tai postin äänille. Yritän aina hyssytellä ja käskeä olemaan hiljaa, mutta...

Veera kirjoitti...

Tohon postiluukun kolahdukseen oli neuvoja muistaakseni Tuire Kaimion jossain kirjassa, siinä koiralle tiputettiin postiluukusta nameja ja sitä kautta oppi että ei kannata haukkua (: mutta kannattaa lukea vaikka siitä, en muista ihan tarkkaan.

M.A kirjoitti...

niin muistelin myös ja olen koittanut näyttää Lakulle mistä se kolahdus oikein johtuu ja tiputella nameja ym. mutta aina sama reaktio.. pitää vissiin laittaa ulos namipussi ja kyltti "saa ruokkia koiraa" :). Meinais myös sitä että väliovi pitäisi olla koko ajan auki.